Postup přípravy receptu Řezy jako peříčko:
Piškot: Vyšleháme tuhý sníh z bílků, přišleháme žloutky, po troškách vmícháme směs z mouky a cukru. Na plechu 30 x 40 cm s vymazaným pečícím papírem upečeme při 180°C 10 minut. Vychladlé podélně rozkrojíme na 3 stejné pruhy.
Krém: Nejdřív si odlijeme stranou 2 lžíce šlehačky. Zbývající šlehačku ušleháme, zakysanou smetanu smícháme se 3 lžícemi cukru moučka a spojíme se šlehačkou. Můžeme přilít vaječňák. Jeden pruh piškotu potřeme 1/3 krému, přiložíme 2. pruh, krém, 3. pruh, lehce přitlačíme a potřeme povrch i boky krémem.
Čokoládu s troškou šlehačky rozpustíme, je-li ještě moc hustá, přidáme lžíci mléka. Nalijeme na krém a vidličkou promícháme čokoládu do krému. Necháme v ledničce aspoň 3 hodiny ztuhnout.