Použité suroviny receptu Řezy z jahodového kompotu :
6 vajec
| 4 lžíce polohrubé mouky
| 6 lžic moučkového cukru
| 2 lžíce kakaa
| 1/2 lžičky prášku do pečiva
| 1 (cca 400 g) jahodový kompot
| 1 jahodový pudink
| 200 g másla
| 5 lžic moučkového cukru
| 100 g čokolády (dle vlastní chuti - možno spotřebovat i čokoládové figurky, co už děti nechtějí)
| dle potřeby: tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání plechu
Postup přípravy receptu Řezy z jahodového kompotu :
Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme prosátou mouku s kakaem a práškem do pečiva. Poté opatrně vmícháme sníh z bílků, těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a vložíme do trouby rozehřáté na 200°C na 8-10 minut. Těsto hlídáme a otestujeme špejlí. Upečený korpus vyndáme z trouby a necháme vychladnout.
Mezitím scedíme jahodový kompot, jahody rozmačkáme vidličkou a odložíme. Do kompotové šťávy vsypeme pudinkový prášek, dobře rozmícháme a uvaříme hustý pudink.
Odstavíme z plotýnky a necháme vychladnout.
Povolené máslo vyšleháme s pěti lžícemi moučkového cukru do pěny a postupně zašleháváme vychladlý pudink a rozmačkané jahody.
Krémem potřeme vychladlý korpus a rovnoměrně posypeme hoblinkami nastrouhané čokolády.
Před krájením a konzumací uložíme do ledničky.
Fotky receptu Řezy z jahodového kompotu :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!