Použité suroviny receptu Řezy z podmáslí od Vanessky:
Tuk a hrubá mouka na formu
| 400 g hladké mouky
| 350 g cukru krupice
| 2 vejce
| 1 balíček vanilkového cukru
| 500 ml podmáslí
| 150 ml oleje
| 2 lžíce kakaa
| 2 lžičky jedlé sody
| 2 balíčky citronové polevy v prášku
| 1/2 balíčku cukrářské čokoládové polevy
Postup přípravy receptu Řezy z podmáslí od Vanessky:
1. Pekáč nebo plech s vyšším okrajem vymažte tukem a vysypejte moukou. Všechny suroviny na buchtu dejte do větší mísy a míchejte šlehačem zapnutým na druhý stupeň, přibližně 2 minuty.
2. Těsto nalijte do formy a na povrchu uhlaďte. Vložte do předem vyhřáté trouby a při 170 stupních pečte, asi 30 minut.
3. Upečený moučník nechte mírně zchladnout a vyklopte z formy. Podle návodu na obalu si připravte citronovou i čokoládovou polevu.
4. Vychladlou buchtu potřete citronovou polevou a nechte zatuhnout. nakonec povrch dozdobte podle své fantazie čokoládovou polevou. Po zaschnutí krájejte na řezy.
Doba přípravy:
Asi 50 minut bez tuhnutí
1 řez: přibližně 1011 kJ/241 kcal
Fotky receptu Řezy z podmáslí od Vanessky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!