Vložil: | Misuticka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Rigatoni s rajčaty, bazalkou a mascarpone:
400 g rigatoni (duté těstoviny - válečky)
| 510 g zralých rajčat
| 55 g másla
| 1 stroužek rozetřeného česneku
| 5 lžic sýra mascarpone
| 1/2 lžičky mletého chilli
| sůl
| 12 natrhaných čerstvých lístků bazalky
| 7 lžic strouhaného parmazánu
| 2 lžíce rajského protlaku
Postup přípravy receptu Rigatoni s rajčaty, bazalkou a mascarpone:
Rajčata vložíme do mísy a zalijeme je vroucí vodou. Po 30 vteřinách je vyjmeme, oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme. Ve velké pánvi rozpálíme máslo, přidáme do něj česnek a necháme ho změknout. Přisypeme rajčata a za občasného míchání necháme rovněž změknout. K rajčatům přidáme rajský protlak, vše 2 minuty vaříme a poté přimícháme sýr mascarpone. Omáčku přivedeme k varu, ochutíme ji mletým chilli a osolíme. Potom ji přelijeme do mísy, ochutíme lístky bazalky a udržujeme ji teplou. Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě al dente (na skus) a poté slijeme. Přesypeme je do mísy s omáčkou a vše důkladně promícháme. Nakonec přimícháme parmazán. Podáváme posypané zbylým parmazánem.
Fotky receptu Rigatoni s rajčaty, bazalkou a mascarpone:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!