Vložil: | Draconic |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 70 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Římské koule:
300 g mletého vepřového masa
| 300 g mletého hovězího masa
| 100 g housky
| 6 vajec na tvrdo
| 3 ks stroužků česneku
| 2 ks vajec
| 1 cibule
| dle chuti: drcený kmín, majoránka, černý pepř a sůl
| Na obalování: mouka, strouhanka a vejce
Postup přípravy receptu Římské koule:
Maso umyjeme a umeleme s cibulí. Pokud máme již zakoupené mleté maso, cibuli nasekáme a přimícháme do směsi. Starší rohlíky namočíme ve vodě a necháme změknout, vodu vymačkáme, rozmočenou žemli přidáme k masu spolu s utřeným česnekem, dvěma vejci. Dochutíme majoránkou, drceným kmínem a pepřem. Osolíme a celou směs důkladně prohněteme. Hotovou směsí obalíme jednotlivá, předem uvařená vejce a pak musíme koule obalit v klasickém trojobalu. Nejdříve koule obalujeme v mouce, pak v rozšlehaném vejci s kapkou mléka a nakonec ve strouhance. Římské koule naskládáme na olejem vymaštěný plech a pečeme v předem rozehřáté troubě kolem 190 °C. Při pečení koule občas obrátíme, pečeme do zhnědnutí.
Fotky receptu Římské koule:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!