Použité suroviny receptu Římské telecí na šalvěji:
400 g telecích plátků
| 2 lžíce oleje
| špetka soli
| dle chuti bílý pepř
| 150 g parmské šunky
| 8 lístků čerstvé šalvěje
| 2 stroužky česneku
| 100 ml bílého vína
| 2 lžíce másla
| z 1/2 citronu šťáva
Postup přípravy receptu Římské telecí na šalvěji:
Plátky telecího nejprve opláchneme a osušíme. Naskládáme je do zapékací mísy a potřeme směsí připravenou smícháním oleje, soli a pepře. Necháme asi 1 hodinu odležet. Před pečením pokryjeme maso plátky šunky a lístky šalvěje. Přidáme nasekané stroužky česneku, jemně podlijeme kapkou vína a dáme péct. Při pečení stále podléváme bílým vínem. Jakmile telecí maso změkne, přidáme máslo, šťávu z citronu a dolijeme zbytek bílého vína. Necháme dojít ještě asi 5 minut. Plátky na šalvěji podáváme nejlépe s vařeným bramborem, hodí se i hranolky, americké brambory nebo bramborová kaše. Zalijeme vynikající omáčkou z výpeku.
Fotky receptu Římské telecí na šalvěji:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!