Vložil: | evabel |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 111 |
|
|
Použité suroviny receptu Řízečky z hub:
20 ks čerstvých tvrdších hub (hříbky nebo suchohříbky)
| strouhanka
| hladká mouka
| 4 ks vejce
| sůl
| pivo
| slunečnicový olej
Postup přípravy receptu Řízečky z hub:
Houby pěkně očistíme a odřízneme nožičky. Připravíme si klasický trojobal - na talíř dáme hladkou mouku, do misky rozklepneme vajíčka - ta osolíme, přilijeme k nim trochu piva (to pro lepší chuť) a vidličkou našleháme. Na další talíř vysypeme strouhanku. Hlavičky hub nerozkrajujeme a obalíme je celé, tak jak jsou, postupně v hladké mouce, vejcích a strouhance. Slunečnicový olej na pánvi (nebo ve fritovacím hrnci) rozpálíme a smažíme stejně jako řízky z masa.
Podáváme s bramborovou kaší nebo bramborem, kterou můžeme posypat pažitkou nebo petrželkou.
Fotky receptu Řízečky z hub:
Fotky vložil: evabel,aidaho,Ježíšek,hlouskova,pozri