4 ks dlouhé tenké vepřové řízky
| 2 lžíce rajčatového protlaku
| 2 lžíce olivového oleje
| 1 ks středně velká cuketa
| 100 g sušených rajčat v oleji
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Řízkové špízy:
Řízky omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a podélně rozkrájíme na pruhy široké 2-3 cm. Rajčatový protlak smícháme s olivovým olejem a směsí potřeme pruhy masa.
Cuketu omyjeme, očistíme a pak napříč nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Naložená rajčata necháme okapat a poté rozpůlíme.
Pruhy řízků vlnovitě napíchneme na šašlikové špízy a přitom do každé vlnovky navlečeme plátky cukety a kousky rajče.
Masové špízy grilujeme za častého obracení na roštu asi 8 minut. Ugrilované odkládáme na podnos, přikryjeme alobalem a necháme několik minut odpočinout. Pak podle potřeby osolíme a opepříme. Rozdělíme na talíře a ozdobíme. K pokrmu podáváme v alobalu pečené brambory.
Fotky receptu Řízkové špízy:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!