Použité suroviny receptu Řízky pod jablečnou peřinou:
4 řízky z vepřové kýty (K přípravě se hodí i kuřecí nebo krůtí maso.)
| hladká mouka na obalování
| 4 plátky tvrdého sýra
| olej na smažení
| 4 plátky anglické slaniny
| 2 jablka
| voda na podlití
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Řízky pod jablečnou peřinou:
Maso omyjte, naklepejte, osolte, opepřete a nechte chvíli uležet. Maso obalte v hladké mouce a zprudka opečte po obou stranách. Plátky opečeného masa rozložte na pekáč a zalijte vypečenou šťávou. Na každý řízek položte plátek slaniny a jablka. Připravené maso podlijte vodou tak, aby ve šťávě bylo ponořené jen maso, nikoliv slanina a jablka. Dejte péct do předem vyhřáté trouby (cca 25 minut). Před koncem pečení položte na každý řízek plátek sýra a nechte zapéct ještě 5 minut. Podávejte s bramborovou kaší nebo s rýží.
Fotky receptu Řízky pod jablečnou peřinou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!