Postup přípravy receptu Rizolety plněné kuřecím masem:
Nejprve připravíme bešamel. Na 30 g másla zpěníme 20 g mouky a hned zalijeme 250 ml osoleného mléka. Za stálého míchání metlou povaříme tak, aby kaše byla hladká a zahoustlá. Potom vmícháme žloutek (bílek použijeme později do trojobalu) a již nevaříme, jen přivedeme k varu. Odstavíme a necháme zchladnout. Mezitím si klasickým způsobem připravíme palačinky z 200 g mouky, 2 vajec a 500 ml mírně osoleného mléka. Vše rozšleháme na řídké těsto, které naběračkou lijeme na rozpálenou pánev, kterou mastíme zbylým máslem. Kuřecí maso nakrájíme na 1,5 cm kostky, promícháme s kořením a na 3 lžících oleje osmahneme, osolíme, slabě podlijeme vodou a podusíme doměkka. Necháme vychladnout a vmícháme bešamel. Směs necháme v chladu odležet půl hodiny. Vychladlou směsí plníme palačinky, přičemž okraje zahýbáme dovnitř, aby náplň nevytékala ven. Naplněné obalíme ve zjednodušeném trojobalu: ze 4 vajec a 2 lžic mouky ušleháme řídké těstíčko, osolíme a vmícháme špetku prášku do pečiva. Naplněné rizolety v těstíčku namáčíme a potom obalujeme ve strouhance. Smažíme v rozpáleném oleji do červena. Příloha-bramborová kaše.