3 lžíce olivového oleje
| 100 g slaniny
| 1 ks střední cibule
| 300-400g krůtích prsou
| 2 ks malé cukety
| 250 g rýže(nejlépe kulatozrnné)
| 500-700 ml masového nebo zeleninového vývaru z kostky
| 100 ml smetany
| 120 g gorgonzoly (nebo jiného sýra s modrou plísní)
Postup přípravy receptu Rizoto s cuketou:
Nejprve si připravte ingredience. Slaninu a krůtí prsa nakrájejte na kostičky. Cuketu omyjte, neloupejte a nakrájejte na kostky. Cibuli si taky nakrájejte na drobno. Ve větším hrnci rozehřejte olej. Pak do něj vhoďte slaninu a cibuli. Jakmile cibule zesklovatí přidejte do hrnce cuketu a krůtí maso. Asi 5 minut osmahněte, nepřestávejte ale míchat.
Potom přisypte propláchnutou rýži(ještě neuvařenou) a promíchejte ji tak, aby se všechna zrníčka obalila olejem a tukem z vysmažené slaniny.
Do hrnce přilijte zhruba třetinu vývaru(ten jste si připravili předem), přiklopte poklici, stáhněte plamen a počkejte, až se tekutina odpaří. Pak rýži zamíchejte a ochutnejte. Pokud je ještě tvrdá, přilijte vývar a postupně opakujte. Těsně před koncem do hrnce přisypte rozdrobený sýr a zjemněte rizoto smetanou.
Fotky receptu Rizoto s cuketou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!