Vložil: | Rakjh |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Rizoto s cuketou a gorgonzolou:
3 lžíce olivového oleje
| 100 g slaniny - nakrájené na kostičky
| 2 malé cukety - neloupané nakrájené na kostičky
| 1 cibule
| 300 g krůtích prsou nakrájených na kostičky
| 250 g kulatozrné rýže
| 500-700 ml masového nebo zeleninového vývaru z kostky
| 100 ml smetany
| 120 g gorgonzoly (nebo jinýho sýra s modrou plísní)
Postup přípravy receptu Rizoto s cuketou a gorgonzolou:
1. Ve větším hrnci rozehřejte olej a pak do něj vhoďte slaninu a cibuli. Jakmile cibulka změkne, přisypte nakrájené maso a cuketu a za stálého míchání vše osmahněte; trvá to asi pět minut. Potom přisypte propláchnutou rýži a promíchejte ji tak, aby se všechna zrníčka obalila olejem a tukem z vysmažené slaniny.
2. Do hrnce přilijte zhruba třetinu vývaru, přiklopte poklici, stáhněte plamen a počkejte, až se tekutina odpaří. Pak rýží zamíchejte a ochutnejte. Pokud je ještě tvrdá, přilijte vývar a postup opakujte. Těsně před koncem do hrnce přisypte rozdrobený sýr a zjemněte rizoto smetanou. Okamžitě podávejte. Pro vegetariány: Slaninu nahraďte oříškem másla a vynechte krůtí prsa.
Fotky receptu Rizoto s cuketou a gorgonzolou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!