Postup přípravy receptu Rizoto s jehněčím na rozmarýnu:
Na přípravu můžeme použít i méně kvalitní jehněčí maso s kostmi - měla jsem k dispozici jehněčí krk. Maso opláchneme, osušíme, osolíme a potřeme prolisovaným česnekem. Na rozpáleném oleji opečeme po všech stranách, přidáme snítku rozmarýny, podlijeme teplou vodou (asi 1/2 cm) a pod pokličkou dusíme do měkka. Občas kontrolujeme a podléváme. Nedusíme příliš dlouho, aby maso zůstalo šťavnaté. Hotové maso vyjmeme, necháme trochu zchladnout, obereme z kostí a nakrájíme na kousky. Že šťávy z pod masa necháme odpařit vodu a odstraníme zbytky rozmarýny.
Rýži si připravíme běžným způsobem. Cuketu a ředkvičky pokrájíme na hranolky a obojí krátce opečeme na pánvi na 1 lžíci rozpáleného tuku. Zeleninu vyjmeme z pánve a na pánvi krátce prohřejeme nakrájené maso. Rýži promícháme se šťávou z pod masa a lehce do ní zamícháme opečenou zeleninu a prohřáté maso. Na talíři posypeme nastrouhaným sýrem.