300 g rýže
| 300 g kuřecích prsních řízků
| 1 cibule
| 250 g mrkve
| 250 g řapíkatého celeru
| 3 lžíce olivového oleje
| 250 g mraženého hrášku
| 200 ml zeleninového vývaru (z kostky)
| sůl
| mletý černý pepř
Postup přípravy receptu Rizoto s kuřecím masem:
Rýži vaříme ve větším množství mírně osolené vody asi 20 minut. Scedíme a necháme okapat. Kuřecí řízky nakrájíme na tenké nudličky. Cibuli nadrobno nasekáme. Mrkev a řapíkatý celer oloupeme. Obojí nakrájíme na tenké plátky. Ve velké pánvi rozehřejeme olej a maso na něm ze všech stran důkladně opečeme. Přidáme mrkev, hrášek a celer a opékáme asi 8 minut. Vmícháme okapanou vařenou rýži, přilijeme vývar a vše dusíme dalších asi 5 minut. Výrazně osolíme a opepříme as rozdělíme na talíře.