Postup přípravy receptu Rizoto s kuřecími játry a žampiony:
Na rozpálený tuk dáme na drobné kostičky nakrájenou cibuli. Jakmile zesklovatí, přidáme omytá, osušená a na větší kousky nakrájená kuřecí játra. Okořeníme mletým hřebíčkem a mletým novým kořením, podlijeme asi 2 lžícemi vody, zamícháme, přikryjeme a dusíme zhruba 5 minut. Potom přidáme oloupané a na plátky nakrájené žampiony (můžeme použít i sterilované), vegetu, zamícháme a dusíme dalších 5 minut. Mezitím několikrát propereme rýži. Nejprve v teplé a potom ve studené vodě. Přidáme ji ke směsi, osolíme, promícháme a zalijeme vodou. Vody dáme tolik, aby dosahovala asi 1 cm nad rýži. Přiklopené poklicí vaříme na střední stupni asi 8-10 minut. Vypneme teplo (odstavíme), aniž bychom poklici nadzvedávali a necháme rýži ještě 10 minut dojít. Před podáváním Rizoto s kuřecími játry a žampiony sypeme strouhaným sýrem a zdobíme petrželkou.
Příloha k rizotu: saláty z čerstvé zeleniny, nakládaná zelenina