Postup přípravy receptu Rizoto s pohankou a hlívou ústřičnou:
V kastrolu se silným dnem rozehřejme olej a polovinu másla. Přidáme cibuli nakrájenou na drobné kostičky a plátky česneku. Mrkev oškrábeme, nastrouháme nahrubo a po dvou minutách vsypeme k cibuli s česnekem. Smažíme za občasného míchání další 2 minuty a poté přidáme na nudličky nakrájenou hlívu. Dál dusíme ještě asi 2 minuty. K zelenině nasypeme propláchnutou a okapanou pohanku a rýží. Smažíme, dokud rýže nezesklovatí. Přidáme nasekaný tymián, osolíme, opepříme a zalijeme vínem. Dál zprudka vaříme, dokud se víno nevyvaří. Přitom rizoto neustále mícháme, aby se nepřichytlo. Do rizota rozdrobíme kostku zeleninového bujonu. Vše zalijeme ai 600 ml vroucí vody a dusíme 15 minut. Při dušení rizoto kontrolujeme, občas promícháme a případně doléváme vodou. K hotovému rizotu vložíprudka vaříme, dokud se víno nevyvaří. Přitom rizoto neustále mícháme, aby se nepřichytlo. Do rizota rozdrobíme kostku zeleninového bujonu. Vše zalijeme asi 600 ml vroucí vody a dusíme 15 minut. Při dušení rizoto kontrolujeme, občas promícháme a případně doléváme vodou. 5 minut před koncem dušení vmícháme šafrán. K hotovému rizotu vložíme zbytek másla a nastrouhaný parmazán, promícháme, přiklopíme pokličkou a necháme ještě asi 5 minut.