Vložil: | SRNA |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Rizoto s rybím masem:
dle potřeby: máslo
| 2 balíčky rýže ve varných sáčcích
| dle chuti: mletý černý pepř a sůl
| 2 ks cibule
| 10 dkg anglická slanina
| dle potřeby: sýr cihla
| 3 ks paprika (zelená, červená)
| dle chuti: mletá sladká paprika
| 3 ks mrkev
| 2 žebra z kapra
Postup přípravy receptu Rizoto s rybím masem:
Nejprve si dáme vařit rýži podle návodu. Cibuli očistíme a nakrájíme najemno. Slaninu nakrájíme na kostičky. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky.
Přitom si povaříme také "skelet" - žebra získaná vykostěním kapra. Asi po deseti minutách celé vyjmeme z vody (vývar můžeme použít na přípravu polévky), necháme vychladnout a maso obereme. Při krájení masa odstraníme i drobnější kosti.
Na másle osmahneme cibuli, přidáme anglickou slaninu (můžeme použít i jinou uzeninu), pak mrkev a papriku. Je-li mrkev měkká, přidáme na prohřátí rybí maso a uvařenou rýži, osolíme, opepříme, posypeme mletou červenou paprikou a dobře promícháme.
Podáváme sypané strouhaným sýrem a s rajčaty, paprikou nebo s kyselou okurkou.
Fotky receptu Rizoto s rybím masem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!