Použité suroviny receptu Rizoto se žampióny, jarní cibulkou a vínem:
400 g žampiónů
| 250 g rýže
| 4 lžíce mascarpone
| 1 lžíce másla
| 1 bobk. list
| 4 jarní cibulky
| sůl
| 50 g parmazánu
| 400 ml vývaru
| 100 ml bílého vína suchého
Postup přípravy receptu Rizoto se žampióny, jarní cibulkou a vínem:
Žampiony nakrájíme na čtvrtiny. Jarní cibulky nakrájíme na tenké plátky. Z parmazánu vytvoříme nožem hoblinky.
Na pánvi rozehřejeme máslo a žampiony a jarní cibulku na něm lehce osmažíme. Pak je vyjmeme a na másle podusíme rýži, než začne sklovatět. Přidáme bobkový list a za občasného míchání přiléváme vývar a suché víno. Rýži dusíme asi 20 minut, aby nabobtnala.
Na posledních 10 minut přidáme k rýži zpátky cibulku a žampiony a vše chvilku podusíme. Bobkový list vytáhneme a rizoto zjemníme přidáním mascarpone, ochutíme solí a pepřem.
Zdobíme hoblinkami z parmazánu.
Fotky receptu Rizoto se žampióny, jarní cibulkou a vínem: