Vložil: | radio11 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 19 |
|
|
Použité suroviny receptu Rizoto z čerstvého špenátu, cibule, vína a parmazánu:
120 g list. špenátu
| 200 ml bílého vína
| 750 ml vývaru
| 1 cibule
| 2 str. česneku
| 200 g rýže
| sůl a pepř
| olej
| parmazán
| máslo
Postup přípravy receptu Rizoto z čerstvého špenátu, cibule, vína a parmazánu:
Rýži propereme. Cibuli nakrájíme na jemné kostičky. Česnek nakrájíme na tenké plátky. Listy špenátu zbavíme stonků, omyjeme a necháme oschnout. Potom je nasekáme nahrubo.
Zeleninový vývar přivedeme k varu a udržujeme ho na plotýnce stále vařící.
V pánvi rozpálíme olej, ve kterém rozpustíme lžíci másla. Potom za stálého míchání necháme zpěnit cibuli s česnekem, přidáme nakrájený špenát a orestujeme. Vsypeme rýži a stále mícháme a restujeme při nejvyšší teplotě. Přilijeme bílé víno a pracujeme, dokud se zcela neodpaří. Pokrm podle chuti opepříme, osolíme.
Poté snížíme teplotu na polovinu a postupně po naběračkách přiléváme vývar. Tento pokrm se připravuje za stálého míchání. Jakmile se vývar odpaří, vždy přiléváme další naběračku tekutiny. Pracujeme tak dlouho, dokud není rýže dostatečně měkká, nesmí být však rozvařená. Vaření rýže trvá přibližně 18 minut.
Do takto připraveného šťavnatého rizota nakonec vmícháme podle chuti 4 lžíce strouhaného parmazánu, který necháme rozpustit.
Fotky receptu Rizoto z čerstvého špenátu, cibule, vína a parmazánu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!