Vložil: | Delli |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 20 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Rokforový salát s hruškou a avokádem:
3 lžíce moučkového cukru
| 60 g vyloupaných vlašských ořechů
| 200 g mladých špenátových listů (můžete nahradit směsí salátových listů)
| 3 hrušky, oloupané, očištěné a nakrájené na kousky
| 2 zralá avokáda, odpeckovaná, oloupaná a nakrájená na kousky
| 1 červená cibule, oloupaná a pokrájená na tenké plátky
| 150 g rokfóru nebo jiného sýra s modrou plísní
| NA ZÁLIVKU
| 8 lžic olivového oleje
| 6 lžic červeného vinného octa (nenahrazujte silnějším octem balsamico!)
| 3 lžičky moučkového cukru (můžete nahradit medem)
| 3 lžičky hořčice (plnotučné, kremžské, případně dijonské)
| 1 stroužek česneku, jemně nasekaný
| ½ až 1 lžička soli, podle chuti
| čerstvě mletý pepř
Postup přípravy receptu Rokforový salát s hruškou a avokádem:
1. Cukr, dvě lžičky vody a ořechy smíchejte v pánvi a za stálého míchání zahřívejte, než cukr zkaramelizuje. Horkou směs pak opatrně nalijte na pečicí papír a nechte vychladnout. Potom ji rozlámejte na kousky.
2. Ve skleničce se šroubovacím uzávěrem protřepejte všechny ingredience na zálivku; dokonale spojené budou asi za dvacet vteřin. Do velké servírovací mísy nebo do čtyř talířů naaranžujte vrstvu špenátových listů, posypte kousky hrušek a avokáda, plátky cibule a rozdrobeným sýrem. Polijte zálivkou a posypte karamelizovanými ořechy.
Fotky receptu Rokforový salát s hruškou a avokádem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!