500 g masa mletého
| 20 dkg anglické slaniny
| 2 balení plátkového sýru
| 2 hrsti zelené petrželky
| 1 hrst strouhanky
| 3 vejce
| koření , sůl
Postup přípravy receptu Roláda ham, ham:
Mleté maso ochutíme podle svých zvyklostí či momentálního nápadu a rozmícháme v něm dvě vejce. Pokud je maso příliš řídké, přidáme trochu strouhanky. Rozprostřeme si plát alobalu a jemně ho potřeme olejem. Na alobal poklademe vedle sebe plátky slaniny, na ni rozprostřeme maso asi v centimetrové vrstvě. Na maso poklademe plátkový sýr a ten posypeme nadrobno nasekanou petrželkou.
Pomocí alobalu svineme do rolády, pevně zavineme a obalíme ještě jedním plátem alobalu, aby nám nevytekla štáva.
Pečeme asi hodinu v troubě na 180 stupňů.
Fotky receptu Roláda ham, ham:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!