Použité suroviny receptu Roláda s čokoládovým krémem a banánem:
6 ks vajec
| 1 sáček vanilkového cukru
| 140 g krupicového cukru
| 150 g hladké mouky
| 120 g másla
| 80 g moučkového cukru
| 100 g čokolády na vaření
| 1 lžíce rumu
| 2 ks banánu
| 50 g mandlí
Postup přípravy receptu Roláda s čokoládovým krémem a banánem:
Žloutky vyšleháme s polovinou cukru a vanilkovým cukrem do pěny. Z bílků vyšleháme se zbytkem cukru tuhý sníh. Obě hmoty lehce spojíme a vmícháme prosátou mouku. Pak těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírm. Pečeme při teplotě 200 stupňů asi 15 minut. Upečený korpus ihned otočíme na pomoučenou utěrku a necháme vychladnout.
Na náplň utřeme máslo s cukrem, 1/4 krému si odložíme, zbylý ochutíme 50 g rozehřáté čokolády a lžící rumu. Z vychladlého korpusu strhneme papír, povrch potřeme čokoládovým krémem. Banány dáme na kraj piškotu a pak stáčíme pomocí utěrky do rolády. Zabalíme ji do papíru, aby držela tvar.
Po ztuhnutí roládu rozbalíme, potřeme zbylým světlým krémem a strany obalíme v opražených mandlích. Povrch ozdobně přestříkáme zbylou rozehřátou čokoládou.
Fotky receptu Roláda s čokoládovým krémem a banánem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!