Postup přípravy receptu Roláda s krémem nebo se zavařeninou:
6 žloutků třeme 10 minut s cukrem, pak přidáme mouku s 1/3 prášku do pečiva a sníh z bílků.
Na vymazaný plech (nejlépe Ceresem) vysypaný hrubou moukou dáme, do předehřáté trouby, těsto.
Celý úspěch spočívá v tom, že jakmile začneme třít žloutky zapneme troubu na nejvyšší stupeň tj. 250 stupňů.
Během 8-10 minut je roláda upečená (povrch má do zlatova). Intenzitu pečení ale nesmíme zmírnit!
Po vyndání upečené rolády z trouby objedeme plech nožem a přeneseme na vál. Na ten předem připravíme pečící papír. Roládu, ještě horkou, svineme a opět rozvineme a necháme vychladnout. Pak namažeme zavařeninou nebo krémem a po nakrájení můžeme dále zdobit šlechačkou nebo plnit krémem.
Krém:
Všechny ingredience dáme do mixéru a rozšleháme na jemný krém. 2/3 krému vložíme do rolády a 1/3 namažeme na roládu. Přidat můžeme i oříšky.
Fotky receptu Roláda s krémem nebo se zavařeninou: