Použité suroviny receptu Roláda z vepřového bůčku:
1 ks paprika červená
| 200 g strouhanka
| dle chuti: květ muškátový
| 1 ks cibule
| 100 g mouka polohrubá
| 2 ks vejce
| 1 ks paprika žlutá
| dle chuti: petrželka
| 500 g bůček
| dle chuti: sůl
Postup přípravy receptu Roláda z vepřového bůčku:
Vepřový bůček nakrájíme na menší kostičky a paprikové lusky na větší kostičky. Do mísy přidáme cibuli, žloutky, strouhanku, nasekanou kudrnku a mouku. Zamícháme. Takto upravenou směs dochutíme solí, muškátovým květem a nakonec přidáme ušlehaný sníh z vaječných bílků. Vše zlehka promícháme. Směs stočíme do mikrotenové fólie a utvoříme jakýsi knedlík, který ještě zabalíme do alobalu, aby držel tvar. Vaříme asi 30 až 40 minut. Roládu podáváme krájenou na plátky.
Fotky receptu Roláda z vepřového bůčku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!