Postup přípravy receptu Rolovaná štika s lososem a olivami:
Listy špenátu nebo kapusty krátce spaříme ve vařící vodě a necháme okapat. Potom část rozložíme na 4 čtverce z alobalu, osolíme, poklademe plátky štiky, lehce opepříme a rozdělíme zbývající listy na porce ryby. Připravíme si směs na naplnění. Lososa vykostíme a ořízneme kůži. Maso pomeleme, osolíme, pokapeme citrónovou šťávou, polovinou rozehřátého másla, přidáme želatinu a důkladně promícháme.
Směs rozdělíme na rybu a do středu směsi vložíme olivy s mandlemi a zabalíme do roládek. Zpevníme stočením alobalové fólie a pečeme v pekáčku s máslem, mírně podlité vodou. Asi za 30 minut rozbalíme, polijeme výpekem a posypeme plátky mandlí.
Dopečeme ještě 10 minut. Rolovaná štika plněná lososem a olivami se podává s vařenými brambory. Ozdobíme sekanou petrželkou nebo pažitkou.