Použité suroviny receptu Rolovaný platýs s estragonovou omáčkou:
640 g platýs
| 50 g mrkev
| 70 g celer
| 5 g citr. omáčka
| 2 g sůl
| 500 g voda
| 30 g ocet
| 100 g víno bílé
| 100 g zelenina kořenová
| 100 g máslo
| 30 g mouka hl.
| 15 g kečup
| 2 g sůl
| 2 g pepř bílý
| 200 g smetana
| 236 g víno bílé
| estragon
Postup přípravy receptu Rolovaný platýs s estragonovou omáčkou:
Rybu pokapeme citronem, osolíme a necháme odležet. Připravená
očištěná filátka rozprostřeme na pracovním stole, pokapeme
citronem. Nastrouhanou zeleninu na nudličky (julliene) a naplníme s ní filátka. Naolněná filátka stočíme a stáhneme provázkem. Rybí várku přivedeme do varu a pak vložíme rybu. Necháme 10 min vařit.
Příprava omáčky:
Připravíme světlou máslovou jíšku, kterou zalijeme mlékem,
přidáme kečup a necháme chvilku povařit. Zjemníme smetanou a
dochutíme citronem. Závitky pokládáme do omáčky, tak aby byla vidět náplň. Jako příloha se hodí různé úpravy brambor.
Fotky receptu Rolovaný platýs s estragonovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!