Vložil: | Uuu |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 25 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 3 |
|
|
Použité suroviny receptu Romadurová polévka:
3 romadury (cca 250-300 g)
| 3 lžíce másla
| 3 - 4 lžíce hladké mouky
| 200 ml mléka nebo smetany na vaření
| vývar z masa nebo z bujonové kostky (1,5-2 l)
| 2 vejce
| kmín, sůl, čerstvá pažitka
Postup přípravy receptu Romadurová polévka:
V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme kmín, prosmahneme, zasypeme moukou, zalijeme mlékem nebo smetanou a připravíme hustý bešamel. Přilijeme vývar a vložíme sýr nakrájený na kostičky. Za pomoci metly a mírného varu rozšleháme dohladka. Polévku dobře provaříme a v závěru (nejlépe již mimo var) přilijeme rozšlehaná vejce, která v polévce ještě vidličkou prokvedláváme, abychom předešli nevzhledným a prostorově objemným vaječným sraženinám. Dosolíme, posypeme pažitkou a podáváme například s kostičkami osmažené housky.
Fotky receptu Romadurová polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!