Vložil: | DanaKou |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 80 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Roštěnky po plzeňsku:
4 roštěnky po 100-200 g
| špetka soli
| lžička koření divočina
| 1/2 lžičky mletého zázvoru
| na obalení hladká mouka
| 2 cibule
| 3 lžíce sádla a oleje
| 150 ml světlého nízkostupňového piva
| 2 párky
Postup přípravy receptu Roštěnky po plzeňsku:
Roštěnky na okrajích nařízneme a zlehka naklepeme, Osolíme je a okořeníme a obalíme v mouce. Na větší části sádla nebo oleje roštěnky opečeme po obou stranách, vyjmeme je a na tuku osmahneme nakrájeno cibuli. Roštěnky vrátíme k cibuli, podlijeme je trochou piva a dusíme doměkka. Podle potřeby je během dušení podléváme zbylým pivem, popř. vodou. Jako ozdobu přidáme opečená nakrájený párek.
Fotky receptu Roštěnky po plzeňsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!