Postup přípravy receptu Roštěnky s párkem a lečem:
Roštěnky zbavíme tuku a šlach, okraje nařízneme krátkými zářezy, roštěnky naklepeme, potřeme olejem a necháme v chladu nakřehnout. Na dvou lžicích oleje zpěníme cibuli nakrájenou na tenká kolečka, přidáme lečo, rajčatový protlak a utřený česnek a za stálého míchání odpaříme do hustoty pomazánky. Pak okořeníme kořením chilli. Roštěnky poprášíme mletou paprikou, položíme na rozehřátý grilovací rošt a grilujeme po každé straně čtyři minuty. Současně s roštěnkami grilujeme půlky párků, naříznuté několika krátkými řezy a plátky slaniny, naříznuté na straně bez kůže do tvaru hřebínku. Opečené roštěnky přeložíme na nahřáté talíře, osolíme, pokryjeme připraveným lečem, poklademe párky a slaninou. Podlijeme je odkapanou šťávou a hned podáváme. Vhodná příloha jsou smažené bramborové hranolky.