Vložil: | Natural |
Porcí: | 5 |
Doba přípravy: | 95 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Roštěnky se zeleninou na víně:
5 roštěnek
| 125 g másla
| 1/2 l kysané smetany
| 1 lžička mouky
| 0,125 l červeného nebo bílého vína
| 20 kaparů nebo na kostičky nakrájená kyselá okurka
| 5 mrkví
| 1 menší celer
| 3 cibule
| 2 kořenové petržele
| dle chuti: sůl a pepř
Postup přípravy receptu Roštěnky se zeleninou na víně:
Osolené roštěnky nejprve prudce opečeme na polovině másla a pak zalité vínem dusíme doměkka asi 2 hodiny. Mezitím nakrájíme zeleninu na nudličky a dusíme na druhé polovině másla, na mírném ohni doměkka.
Osolíme, hotové maso vyjmeme a do šťávy přidáme nasekané kapary, pepř, zalijeme smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku. Roštěnky rozložíme na teplou mísu, na každý plátek masa položíme kupičku zeleniny a polijeme omáčkou.
Zbytek omáčky podáváme v omáčníku, stejně jako zbylou zeleninu, aby si každý mohl podle chuti přidat.
Fotky receptu Roštěnky se zeleninou na víně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!