Použité suroviny receptu Rozmačkané brambory s kuřetem :
1300 g salátových brambor, nakrájených na velké kusy
| 2 lžíce olivového oleje
| 3 kuřecí prsa bez kostí a kůže, každé pokrájené na 6-8 kousků
| 50 g sušených rajčat v oleji, odkapaných
| 50 g černých oliv
| 4 snítky rozmarýnu
| nastrouhanou kůru a šťávu z jednoho citronu
| 1 lžičku kremžské hořčice
| 2 hrsti řeřichy či polníčku
| pepř a sůl
Postup přípravy receptu Rozmačkané brambory s kuřetem :
1. Brambory vsypte do vroucí osolené vody. Po deseti minutách jejich vaření se pusťte do přípravy kuřete.
2. Na velké pánvi či ve woku řádně rozpalte olivový olej. Položte na něj kousky kuřete; jakmile trochu zhnědnou, obraťte je a osmažte i po druhé straně. Poté snižte plamen a maso zvolna dosmažte dozlatova.
3. Do pánve s kuřetem přidejte rajčata, olivy a rozmarýn. Všechno promíchejte a nechte několik minut dusit. Opepřete a znovu promíchejte.
4. Připravte dresink: smíchejte zbytek olivového oleje s citronovou kůrou i šťávou a s hořčicí. Dochuťte solí a černým pepřem.
5. Řeřichu (polníček) dejte na talíře. Slijte brambory, rozmačkejte je vidličkou a rozdělte na talíře. Na ně položte směs s kousky kuřete a všechno zakapejte citronovým dresinkem.
Fotky receptu Rozmačkané brambory s kuřetem :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!