1 ks králíka
| 6 plátků anglické slaniny
| rozmarýn
| 60 g másla
| 2 lžíce oleje
| 200 g uzeného bůčku
| 200 g cibule
| 2 stroužky česneku
| 1 sklenka bílého vína
| petrželka, sůl, pepř
Postup přípravy receptu Rozmarný králík:
Králíka naporcujeme, osolíme a opepříme. Každou porci ovineme plátkem slaniny, který jsme předtím posypali rozmarýnem. Máslo a olej rozehřejeme v kastrole a vložíme na ně porce masa. Přidáme nadrobno pokrájený uzený bůček a cibuli. Porce opečeme po všech stranách, nakonec přidáme prolisovaný česnek, víno a podlijeme horkou vodou. Pomalu vaříme. Před podáváním vyjmeme maso, výpek povaříme s trochou vody a touto šťávou maso přelijeme na talíři. Ozdobíme petrželkou.
Fotky receptu Rozmarný králík:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!