Vložil: | Mati17 |
Porcí: | 8 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Rožmberský kapr petra voka:
8 porcí kapra
| 100 g slaniny
| 1 lžíce česnekové pasty
| mletý pepř
| mletá paprika
| hladká mouka na obalení
| olej na smažení
| citrón
| petrželka
Postup přípravy receptu Rožmberský kapr petra voka:
Porce kapra protkneme nudličkami slaniny. Poté je lehce potřeme česnekem, mírně opepříme a nakonec obalíme v paprice a hladké mouce. V pánvi rozehřejeme olej a jednotlivé porce smažíme po obou stranách nepříliš prudce, aby se ryba dobře propekla, ale aby paprika nezhořkla a nepálila se. Jednotlivé porce kapra na talíři zdobíme plátkem citrónu a petrželkou. Pikantního kapra podáváme s pečivem nebo s opékanými brambory a zeleninovou oblohou.
Fotky receptu Rožmberský kapr petra voka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!