Vložil: | ejmik |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 70 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 42 |
|
|
Použité suroviny receptu Roztroušený ptáček:
4 plátky hovězího masa (zadní)
| 1-2 natvrdo vařená vejce
| 1-2 lžičky plnotučné hořčice
| 1-2 menší nožičky párků
| 2 menší sterilované sladkokyselé okurky
| 2-3 střední cibule
| sůl, pepř, tuk na smažení
| hovězí vývar (či z masoxu)
| hladká mouka na zahuštění
Postup přípravy receptu Roztroušený ptáček:
Cibule nakrájíme nadrobno, osmažíme dozlatova na tuku a dáme do kastrolku. Hovězí plátky naklepeme, na 2-3 místech mírně nařízneme, po obou stranách osolíme a opepříme a lehce zaprášíme moukou, kterou přimáčkneme. Vkládáme do rozpáleného tuku na pánvičce po cibuli a smažíme po obou stranách. Takto upravené plátky dáme do kastrolku na cibuli, přelijeme vypečenou šťávou rozmíchanou s vřelou vodou a s rozpuštěnými přípečky po smažení masa. Mícháme a přiléváme vřelý vývar do potřebného množství. Přidáme hořčici a na kostky nakrájené okurky. Hrnec uzavřeme a necháme vše dusit zhruba 40 minut.
Měkké plátky vyjmeme a dáme do tepla. Omáčku uvedeme znovu do varu, zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě a za častého míchání necháme probublávat 5-7 minut. Přecedíme, přidáme na kostičky nakrájený párek a nadrobno nasekaná vejce. Dochucujeme solí a hořčicí. Po chvilce vložíme maso a necháme ještě prohřát.
Fotky receptu Roztroušený ptáček:
Fotky vložil: Marci7,BADAČA,Ježíšek,Mangovka,Tomovix