Použité suroviny receptu Ruská marinovaná makrela :
800 g makrely
| hladká mouka
| 1 vejce
| strouhanka
| 80 g oleje
| Marináda:
| 80 g mrkve
| 80 g petržele
| 2 cibule
| sůl
| pepř
| 1 bobkový list
| 4 kuličky pepře
| 2 hřebíčky
| 30 g oleje
| 100 ml octa
| 200 ml kysané smetany
Postup přípravy receptu Ruská marinovaná makrela :
Na začátku si připravíme marinádu - kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list, celý pepř a hřebíček a směs osmahneme na rozehřátém oleji. Přidáme ocet zředěný vodou, povaříme a prolisujeme sítem. Do vychladlé marinády přidáme smetanu a směs důkladně promícháme. Osolené půlky makrely obalíme v trojobalu a usmažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Po vychladnutí zalijeme marinádou a necháme nejméně 8 hodin v ledničce odležet.
Fotky receptu Ruská marinovaná makrela :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!