1,5 l hovězího vývaru
| 2 cibule
| 750 g mladých kopřiv - vršky
| 350 g mladého šťovíku
| 60 g másla
| 30 g mouky
| 4 klobásy
| 2 lžíce kysané smetany
| podle chuti: sůl, pepř
Postup přípravy receptu Ruská polévka z kopřiv:
Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a podusíme na másle dozlatova, pak ji zasypeme moukou a za stálého míchání po částech přidáváme vývar a po chvilce kopřivy a šťovík. Vše na mírném plameni 20 minut povaříme. Pokrájené klobásky přidáme do polévky 10 minut před koncem varu. Okořeníme. Kysanou smetanu zakvedláme do polévky těsně před podáním.
Fotky receptu Ruská polévka z kopřiv:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!