Maso vložíme do studené vody, přivedeme k varu, sejmeme šum a vaříme 2 hodiny. Vymačkáme všechnu tekutinu ze zelí a dáme ho do kastrolu s rajčatovou pastou a trochou vody a vaříme zelí po 2 hodiny. Očistíme kořenovou zeleninu a oloupeme cibuli. Všechno nakrájíme na malé kostky a lehce je osmažíme na másle. Vyjmeme maso z polévky a nakráíme ho na kostky. Dáme stranou. Přidáme kořenovou zeleninu, bobkový list a zelí do polévky a dusíme 30min. Smícháme máslo s moukou, připravíme zásmažku a přidáme ji k polévce asi 15min. před koncem vaření. Osolíme, opepříme podle chuti a přidáme utřený česnek. Zároveň vrátíme maso do polévky. Povaříme. Podáváme horkou polévku s miskou kyselé smetany.
Fotky receptu Ruská zimní polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!