Postup přípravy receptu Ruské bliny:
V hrnku ohřejeme mléko asi na teplotu lidského těla a rozdrobíme do něho balíček čerstvého droždí. Pokud použijeme sušené droždí musíme ho nechat v mléce asi 10 minut stát. Pak to zamícháme a přidáme tři vaječné žloutky, trochu soli a znovu promícháme. Přidáme šálek smetany, můžeme také použít máslo, nebo jogurt, ale Rusové by tam dali smetanu. Všechno pěkně promícháme. Připravíme trochu pšeničné mouky (hrnek) a dáme ji do mísy a k ní přidáme trochu pohankové mouky, asi zase šálek. Pohanka není žádné obilí, je to druh příbuzný s rebarborou. Smícháme vše a postupně přilíváme mléko s kvasnicemi, pořádně rozmícháme, aby v těstě nebyly žádné hrudky. Chce to trochu síly. Tak a těsto teď necháme odpočívat přes noc, nebo aspoň pár hodin. Mělo by být hladké a plné bublinek, které vznikají kynutím. Teď vmícháme sníh z bílků a musíme ho pořádně vmíchat, což je moc důležité, aby nám nikde nezůstaly kousíčky bílků. Teď už nám to pěkně bublá. Dokud těsto nebublá nepoužíváme ho, protože to znamená to, že nám droždí nevzešlo, což by mohlo přinést problém. V tom případě bychom ještě nechali těsto dokynout na teplém místě přikryté utěrkou.
Na pánev nalijeme trochu oleje, ale opravdu jen maličko. Vezmeme malou naběračku a těsto rozlijeme doprostřed pánve a čekáme dokud nezačne bublat. Mohou být trochu tlustší než děláme například lívance. Pak placičku obrátíme a necháme ještě na pánvičce dopéci na druhé straně. Podáváme z kysanou smetanou, trochou kaviáru nebo jen s marmeládou