Postup přípravy receptu Ruský krém:
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky ušleháme doběla s půlkou dávky cukru a vanilk. cukrem. Z bílků ušleháme za postupného přidávání zbylého cukru pevný sníh. Sníh lehce spojíme s ušlehanými žloutky, za pomalého přisypávání mouky a lehkého promíchávání vařečkou připravíme vaječnou hmotu, lehce ji rozetřeme na pevný papír a upečeme ve vyhřáté troubě dorůžova. Upečený korpus necháme vychladnout a krájíme na menší kostky. 2/3 dávky mléka přivedeme do varu s dvěma třetinami dávky krup. cukru, přilejeme krémový prášek romíchaný s trochou studeného mléka a krátce povaříme. Vejce pečlivě rozšleháme se zbylým cukrem, rozředíme zbylým studeným mlékem, za stálého promíchávání vlijeme do vařícího mléka s krémovým práškem a zahříváme na páře, až směs zhoustne (nesmí se vařit, vejce by se srazila). Do horkého krému zamícháme želatinu nabobtnanou v pitné vodě a vanilkový cukr a za občasného promíchání necháme vychladnout. Meruňky nakrájíme na kousky a lehce promícháme s nakrájeným korpusem. Směs rozdělíme do olejem vytřených porcelánových tvořítek a zalijeme studeným vaječným krémem. Naplněná tvořítka vložíme do nádoby s vodou (tak aby hladina vody sahala do 3/4 výše krému) a vaříme zvolna alespoň 1 hodinu. Vychadlý krém vyklopíme na talířek, ozdobíme ušlehanou a moučk. cukrem oslazenou smetanou a meruňkami a podáváme. Dobrou chuť!