Školní rok 2020/2021Školní rok 2020/2021 Bílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chutiBílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chuti Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online! - 3 obtížnosti i pro chytré ženyHrajte s námi SUDOKU online! - 3 obtížnosti i pro chytré ženy
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 18.05. 2021
Dnes má svátek Nataša
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Ruský krém

fotka Ruský krém
Vložil:
Porcí:10
Doba přípravy: 80 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Ruský krém:

korpus:  | 120 g vejce  | 120 g cukr  | 10 g vanilk. cukr  | 150 g hl. mouka  |  vaječný krém:  | 750 g mléko  | 160 g cukr  | 20 g vanilk. cukr  | 30 g krémový prášek  | 120 g vejce  | 10 g jedlá želatina  | 500 g meruňkový kompot  | 5 g olej  |  ozdoba:  | 300 g smetana ke šlehání  | 20 g moučk. cukr  | 500 g meruňkový kompot bez nálevu

Postup přípravy receptu Ruský krém:

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky ušleháme doběla s půlkou dávky cukru a vanilk. cukrem. Z bílků ušleháme za postupného přidávání zbylého cukru pevný sníh. Sníh lehce spojíme s ušlehanými žloutky, za pomalého přisypávání mouky a lehkého promíchávání vařečkou připravíme vaječnou hmotu, lehce ji rozetřeme na pevný papír a upečeme ve vyhřáté troubě dorůžova. Upečený korpus necháme vychladnout a krájíme na menší kostky. 2/3 dávky mléka přivedeme do varu s dvěma třetinami dávky krup. cukru, přilejeme krémový prášek romíchaný s trochou studeného mléka a krátce povaříme. Vejce pečlivě rozšleháme se zbylým cukrem, rozředíme zbylým studeným mlékem, za stálého promíchávání vlijeme do vařícího mléka s krémovým práškem a zahříváme na páře, až směs zhoustne (nesmí se vařit, vejce by se srazila). Do horkého krému zamícháme želatinu nabobtnanou v pitné vodě a vanilkový cukr a za občasného promíchání necháme vychladnout. Meruňky nakrájíme na kousky a lehce promícháme s nakrájeným korpusem. Směs rozdělíme do olejem vytřených porcelánových tvořítek a zalijeme studeným vaječným krémem. Naplněná tvořítka vložíme do nádoby s vodou (tak aby hladina vody sahala do 3/4 výše krému) a vaříme zvolna alespoň 1 hodinu. Vychadlý krém vyklopíme na talířek, ozdobíme ušlehanou a moučk. cukrem oslazenou smetanou a meruňkami a podáváme. Dobrou chuť!


Fotky receptu Ruský krém:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Ruský krém
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !