Postup přípravy receptu Ruský rybí piroh:
Mouku, droždí, vlažné mléko, 50 g tekutého másla, vejce a 1 lžičku soli zpracujeme do těsta a necháme 30 min. kynout. Lososa nakrájíme na proužky, osolíme, opepříme a posypeme 1 lžící kopru. 50 g pokrájené cibule osmahneme na 1 lžíci másla. Přidáme rýži a zesklovatíme. Přilijeme vývar a asi 15 min. vaříme. Osolíme, opepříme. Na 1 1/2 lžíci másla zesklovatíme 150 g cibule a přidáme k rýži s plátky žampionů, posekaným vejcem, rybím vývarem, 2 lžícemi kopru a petrželkou. Promícháme. Troubu předehřejeme na 210 °C. Těsto prohněteme, necháme chvíli kynout a vyválíme z něj plát silný asi 4 mm. Na polovinu klademe střídavě lososa a ochucenou rýži. Okraje potřeme žloutkem. Přikryjeme druhou polovinou těsta a okraje přimáčkneme. Zformujeme do tvaru ryby. Necháme ještě chvíli kynout, potřeme žloutkem a pečeme asi 45 min.