Postup přípravy receptu Ruský velikonoční bochánek:
Do rendlíku dáme mléko, smetanu a máslo. Ohříváme tak dlouho, dokud se máslo nerozpustí. Částečně prochlazené dáme do formy a přidáme zbývající ingredience v takovém pořadí, jak vyhovují vaší pekárně. Rozinky přidáme k těstu podle návodu na přidání ovoce.
Pečeme na programu sladký. Pokud necháme v pekárně pouze vykynout, můžeme poté upéci klasickým způsobem ve tvaru cylindru nebo na plechu ve tvaru kulatého bochánku. Můžeme upéci buď jeden velký nebo dva malé bochánky. V troubě pečeme při 180 °C (350 °F) asi 25 minut. Před dopečením, posledních zhruba 10 minut, přikryjeme alobalem, aby se povrch bochánku nespálil.
Fotky receptu Ruský velikonoční bochánek:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!