Použité suroviny receptu Růžičková kapusta s hovězím masem:
2 cibule
| 1 bobkový list
| 2 hřebíčky
| 1 pórek
| 100 g celeru
| 100 g mrkve
| 400 g hovězího masa
| dle chuti: sůl a pepř
| 400 g růžičkové kapusty
| 2 lžíce másla
| dle chuti: muškátový oříšek
Postup přípravy receptu Růžičková kapusta s hovězím masem:
1. Jednu cibuli oloupeme a protkneme bobkovým listem a hřebíčky. Pórek, celer a mrkev omyjeme, očistíme, oloupeme a nakrájíme.
2. Masa omyjeme a spolu se zeleninou a protýkanou cibulí vložíme do hrnce. Zalijeme vroucí vodou, osolíme a opepříme a přikryté vaříme asi 60 min.
3. Kapustu očistíme a křížkovitě nařízneme stonky, posekáme další cibuli a zesklovatíme ji na másle. Společně s kapustou krátce osmahneme. Přilijeme 1 šálek vývaru a přiklopené dusíme 10 min. Poté osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým oříškem. Obložíme zeleninou a masem.
Fotky receptu Růžičková kapusta s hovězím masem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!