400 g růžičkové kapusty
| 4 plátky anglické slaniny
| 1 cibule
| 250 g brambor
| 1 mrkev
| 750 ml zeleninového vývaru
| 30 g másla
| 2 lžíce světlé hotové jíšky
| 2 stroužky česneku
| sůl, pepř
| majoránka
Postup přípravy receptu Růžičková polévka :
Na másle necháme zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli a mrkev. Přidáme očištěnou kapustu (větší kapustičky překrájíme na poloviny nebo čtvrtiny), na kostičky nakrájené brambory a vše zalijeme vývarem. Polévku osolíme, opepříme a zvolna vaříme, až je zelenina měkká (cca 15 - 20 minut). Nakonec ji zahustíme jíškou, dochutíme utřeným česnekem a majoránkou. Porce polévky podáváme posypané opečenou slaninou.