Použité suroviny receptu Růžicový koláč s jemnou makovou náplní:
těsto:
| 500 g polohrubé mouky
| 42 g droždí
| 250 ml vlažného mléka
| 150 g cukru
| 50 g másla
| náplň:
| 250 g mletého máku
| 100 g sekaných pistácií
| 50 g rozinek
| 3 lžíce citronové šťávy
| 100 g sekaných pistácií
Postup přípravy receptu Růžicový koláč s jemnou makovou náplní:
Těsto: z trošky mouky, mléka a droždí umícháme kvásek. Necháme 15 minut kynout. Přidáme zbylé přísady. Přikryté necháme 1 hodinu kynout. Vlastní mák promícháme s pistáciemi. Rozinky namočíme v trošce vody. Vykynuté těsto ještě jednou prohněteme. Na pomoučněném vále je vyválíme do velkého obdélníku. Makovou hmotu a okapané rozinky na těsto rozdělíme. Těsto zabalíme podél delší strany. Nakrájíme na válečky o šířce asi 4 cm. Narovnáme do vymaštěné formy. Přitom je trochu přitlačujeme. Přikryté necháme kynout, až se válečky dotýkají. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Koláč pečeme 40 minut. Necháme ve formě vykynout, potom vyjmeme. Moučkový cukr utřeme s citronovou šťávou dohladka. Naplníme plastikový sáček. Jeden roh odstřihneme. Zdobíme okraj koláče. Polevu posypeme pistáciemi.
Fotky receptu Růžicový koláč s jemnou makovou náplní:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!