těsto:
| 4 vejce
| 160 g cukru
| 100 g hl. mouky
| 1 lžíce kapučína (prášku)
| 60 g ml. ořechů
| 4 lžíce oleje
| dále:
| dle potřeby kapučínový krém
| poloviční dávka cukrové polevy
| dle potřeby potravinářské barvivo
| marcipánové kytičky
| dle chuti rum
Postup přípravy receptu Růžové srdce:
Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Po jednom zašleháme žloutky a po lžících olej. Opatrně vařečkou vmícháme mouku smíchanou s ořechy a kapučínem. Těsto urovnáme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy a upečeme ( asi 25 - 30 minut při 190°C). Upečený korpus necháme vychladnout. Pak ho vodorovně rozkrojíme. Jednu část pokropíme rumem, natřeme vrstvu krému, který jsme obarvili na růžovo, a přiklopíme druhou částí, kterou můžeme rovněž pokropit rumem (není nutné). Krémem potřeme dort i z boku a obsypeme kokosem. Dáme ztuhnout do ledničky. Ztuhlý dort polijeme cukrovou polevou a dozdobíme krémem a marcipánovými kytičkami.
Fotky receptu Růžové srdce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!