Postup přípravy receptu Ryba na grilu:
Papriku a koriandr lehco opražíme, kardamom, anýz a koriandr rozdrtíme nebo rozemeleme. Zelenou papriku, mátu, petrželku, cibuli a česnek velmi jemně nasekáme a promícháme s kořením, rozšlehaným jogurtem a citrónovou šťávou, až vznikne hustá pasta. Rybu omyjeme pod tekoucí vodou, očistíme ji, odstraníme hlavu a ocas a rybu osušíme. Povrch pobodáme ostrým nožem, rybu potřeme vně i uvnitř pastou a necháme ji hodinu odležet.
Marinovanou rybu grilujeme, dokud se pasta nevysuší, dbáme však, abychom ji nespálili. Poléváme ji vypečenou šťávou a na mírnějším žáru pečeme, dokud maso nezměkne. Jestliže se povrch začne připalovat, potřeme je tukem. Dopékáme zprudka, aby se vytvořila křupavá kůrčička.