4 rybí filety s kůží
| 6 lžic hladké mouky
| 3 lžíce olivového či slunečnicového oleje
| 80 g másla
| šťávu z jednoho dobře omytého citronu
| sůl
| pepř
| 2 lžíce kaparů (nemusí být)
Postup přípravy receptu Ryba po mlynářsku:
Prohlédněte rybu a případné kostičky odstraňte pinzetou. Ve velké mělké míse ochuťte mouku trochou soli a černého pepře. Pak v ní důkladně obalte filety. Přebytečnou mouku z ryby sklepejte.
Do velké pánve nalijte olej a na nejvyšším plameni ho rozpalte. Vložte do něj rybu kůží dolů, po dvou minutách ji obraťte a upečte dozlatova – měla by postačit minuta nebo dvě.
Rozdělte filety na nahřáté talíře, osolte a opepřete. Z pánve vytřete omastek, vraťte ji na plamen a vložte do ní máslo. Jakmile se rozpustí a začne lehce hnědnout, přidejte citronovou šťávu a případně kapary. Krátce omáčku promíchejte, přelijte jí ryby a podávejte.
Fotky receptu Ryba po mlynářsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!