Postup přípravy receptu Ryba s bylinkovou rýží:
Rýži vložíme do vody s kostkou vývaru, přivedeme k varu, přikryjeme a vaříme na mírném ohni asi 30 minut doměkka. Mezitím oloupeme cibuli, rozpůlíme a nakrájíme na jemné plátky. Z omytého a osušeného tymiánu otrháme lístky. Omytou papriku rozkrojíme na osminky, odstraníme semínka a nakrájíme na nudličky. Okurku oloupeme, podélně rozkrojíme na čtvrtky, semena odstraníme a okurku nakrájíme na drobné kousky. Rajčata vložíme do vroucí vody, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Silnější filé rozkrojíme na dva plátky o síle prstu. V kastrolu rozehřejeme olej, vložíme cibuli, tymián a zpěníme na mírném ohni. Přidáme papriku, okurky a dusíme na středním ohni 2 minuty.
Na zeleninu položíme rybu, rajčata a povrch přelijeme zahuštěnou smetanou. Osolíme, opepříme a ještě podusíme 5 minut. Omyté bylinky jemně nasekáme a zamícháme je spolu s máslem k rýži.