Vložil: | Delli |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 85 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Ryba s chipsy:
3 středně velké brambory + 2 středně velké sladké brambory, pečlivě očištěné, ale neoloupané
| 2 lžíce olivového nebo chilli oleje
| 1 velký pomeranč
| ¼ okurky, jemně nasekané
| 1 malá červená cibule, jemně nasekaná
| 1 lžíce bílého vinného octa
| 3 lžíce nízkotučného bílého jogurtu
| 4 asi 170g filátka z bělomasé ryby
| 1/2 lžičky římského kmínu
| sůl a pepř na dochucení
Postup přípravy receptu Ryba s chipsy:
1. Pečte
Troubu předehřejte na 200 °C. Všechny brambory podélně rozkrájejte na 6–8 skrojků. Vsypte do pekáčku a zakapejte olejem. Osolte, opepřete, důkladně promíchejte a pečte 40–45 minut doměkka; v polovině obraťte.
2. Míchejte
Pomeranč oloupejte nad miskou, abyste zachytili šťávu. Pak vyřízněte filátka (jen dužina beze slupky) a jemně je nasekejte. Smíchejte s okurkou, cibulí, octem a jogurtem, osolte a opepřete a nechte zakryté stranou.
3. Ještě pečte
Plech potřete olejem a naklaďte na něj ryby. Osolte, opepřete, zakápněte pomerančovou šťávou a pokmínujte. Vložte do trouby nad brambory a pečte 12–15 minut doměkka. Podávejte s jogurtovou zálivkou.
Fotky receptu Ryba s chipsy:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!